Валидираха пощенски плик и картичка, посветени на Освобождението на Плевен /фотогалерия/

22.11.2017 13:52

Илюстрована пощенска картичка „140 години Плевенска епопея и 40 години Панорама „Плевенска епопея“ и илюстрован пощенски плик „110 години Военноисторически музеи – Плевен“ бяха валидирани днес в Регионалния исторически музей – Плевен.

На церемонията днес присъстваха Негово величество Симеон Сакскобургготски, зам.-министърът на транспорта Димитър Геновски, кметът Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров, Румен Петков, член на ИК за честванията на 140 години Плевенска епопея.

Художник на изданията е д-р Ненко Атанасов, а тиражът им ще бъде 10 000 екземпляра. За картичката е избрана картина от битката при Плевен с ген. Скобелев и карта на местността, където са се водили военните действия, а марката е с Панорама „Плевенска епопея“. На пощенския плик пък са представени Мавзолеят и икона на Свети Георги Победоносец.

Снимки: Плевен за Плевен

 

След церемонията, кметът на Плевен Георг Спартански връчи на НВ Симеон Сакскобургготски създадения от община Плевен плакет „140 години от Освобождението на Плевен“, на който са гравирани Мавзолеят и Панорамата, както и изписано мотото на честванията „Плевен помни”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: