Председателят на Общински съвет – Плевен и съветници уважиха празник за Деня на християнското семейство

21.11.2017 16:37

sdr

Членовете на пенсионерския клуб в плевенския квартал „Сторгозия“ отбелязаха за поредна година заедно Деня на християнското семейство. Празникът уважиха общинските съветници Христослав Михайлов и Пенчо Дреновски, поздравителен адрес изпрати Председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
„На 21 ноември честваме един от големите вселенски празници – Въведение Богородично! Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство! Много от традициите и обичаите, спазвани на този ден, са останали в историята, но Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме. 21 ноември е повод да покажем на близките си колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините. Нека в този ден благодарим за това, което имаме и се радваме на любовта на близките си“, се казва в поздравлението от Председателя на Общинския съвет – Плевен Мартин Митев.
По стар български обичай домакините от пенсионерския клуб посрещнаха общинските съветници с домашна погача, а те от своя страна поздравиха празнуващите и пожелаха на тях и семействата им да бъдат живи и здрави. Срещата за празника бе повод хората от третата възраст да споделят и проблеми, касаещи състоянието на сградата, в която се помещава клуба им. Основните проблеми са липсата на отопление и рушаща се от влагата външна стена. Вътрешните помещения също се нуждаят от козметичен ремонт, споделиха пенсионерите от клуба в жк „Сторгозия“.

sdr

#тагове:

НАЙ-НОВИ: