Шахматистите на СКХУ (Плевен) първи в турнир за хора с увредено зрение

20.11.2017 8:02

На 16 и 17 ноември в х-л „Ростов“ в Плевен се проведе национален шахматен турнир на хора с увредено зрение. В него взеха участие 6 отбора, съставени от по трима състезатели от клубовете на хора с увредено зрение от София, Пловдив, Русе, Монтана, Кюстендил и Плевен. Те играха по системата „Всеки срещу всеки“.

Отборът на плевенчани в състав Анатоли Тодоров, Цако Иванов и Илия Величков започна ударно турнира, след като постигна три последователни победи с по 3:0 срещу отборите на Пауталия“ (Кюстендил), „Витоша“ (София) и „Дунав“ (Русе). Решаваща за първото място бе срещата в четвъртия кръг срещу отбора на „Изгрев“ (Пловдив). Плевенчани обаче се справиха успешно, след като Анатоли Тодоров и Илия Величков ремизираха на първа и трета дъска, а Цако Иванов победи на втора. В последния кръг плевенският отбор направи равен мач с отбора на „Феникс“ (Монтана) и с това заслужено спечелиха първото място следван от отборите на „Изгрев“ (Пловдив) и „Феникс“ (Монтана).

Турнирът е традиционен. Той бе и в чест на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания и се провежда за 7-мa поредна година. Негов организатор е плевенската организация на лицата с увредено зрение с председател Павлин Ангелов. Той се проведе с финансовата помощ и под егидата на Община Плевен. Хотел „Ростов“ предостави отлични условия за провеждането му, като много от участниците го определят като най-добрия в България от турнирите за лица с увредено зрение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: