Карло Вендо с изложба в Къщата на художниците навръх рождения си ден

18.11.2017 8:14

За първи път – цветните светове на Карло Вендо в Къщата на художниците на 22 ноември, от 17, 30 часа. Точно на своя рожден ден, живописецът Карло Вендо открива поредната си изложба. По традиция тя е посветена на неговия личен празник, но по същество е празник за всички, които обичат изкуството, съобщава уредникът Татяна Любенова.

Карло Вендо е родом от Белене, но живее и твори в Плевен. Неговата живопис е експресивна, задълбочена и впечатляваща. Художникът е участвал в десетки регионални и национални изложби от 1965 година насам. Повече от 50 са самостоятелните му изяви. Картините му са притежание на различни частни колекции в България, Унгария, Чехословакия, Русия, Гърция, Германия, Франция и други. Творбите му са част и от фондовете на големите галерии в България.

Колоритът на Карло Вендо е изпълнен с много светлина, затова и толкова необичайни са цветосъчетанията в картините му, но живописта му никога не е само съчетание на цветове, тя обикновено е добре обмислена и носи свои послания. Зрителят трябва да намери закодираният знак на това послание, за да се докосне до същността на твореца. Платната на Карло Вендо излъчват изключителна жизненост, но и една особена чувствителност и вътрешна свобода. Те подчертават неговия оригинален почерк в живописването, който разкрива художническите му инвенции. Едно докосване до вечните теми на човешкото съществуване, преосмисляне на миналото и настоящето.

Предлага ви го художникът Карло Вендо, в Къщата на художниците, през следващите петнайсет дни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: