Две детски градини в община Червен бряг се включиха в Седмицата на предприемачеството

18.11.2017 12:07

За поредна година в две детски градини в община Червен бряг, които са партньори на Джуниър Ачийвмънт – България, бяха организирани и проведени инициативи в рамките на Световната седмица на предприемачеството 13 – 19 ноември 2017 г. Това съобщават от пресцентъра на Общината. В Детска градина „Зора“ – Червен бряг на 15 ноември се състоя открит урок по предприемачество на тема „Рекламна къща „Зора“. Децата от подготвителните групи в основна сграда и във филиалите „Мир“ и Пети квартал имаха за задача да направят рекламни материали, с които да информират и популяризират своята детска градина и своя роден град.

В импровизираните ателиета бяха изработени красиви календари, диплянки, албуми, рекламни чаши и други сувенири. В работата си децата приложиха на практика усвоени икономически знания, показаха умения за планиране на дейността, за разпределение на задължения, за сътрудничество и екипност, като бяха напътствани професионално от бизнес консултант, доброволци и ментори.

На 16 ноември в ДГ „Пролет“ – гр.Койнаре малките предприемачи представиха темата „Сувенири за нашия град“. Децата споделиха своите знания за родния град и неговите забележителности. Припомниха преживяванията си при проведените излети, наблюдения и при посещенията си в различни институции в Койнаре. В работа по групи, с помощта на бизнес консултант и ментори, малчуганите сътвориха уникални сувенири, като използваха предимно природни материали и различни техники за изработка.
Всички изделия бяха изложени пред „клиентите“, като цената беше определена от самите деца. Голяма част от сувенирите бяха закупени в подкрепа на инициативата и като награда за положения труд.

Всички деца – бъдещи предприемачи, и техните ментори получиха сертификати от името на изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт – България.

Снимки: Фото „Коника“ и Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: