ЦСОП „П.Р. Славейков“ – Плевен отбеляза своя първи патронен празник

17.11.2017 16:26

Днес ЦСОП „Петко Рачев Славейков“ – Плевен чества първия си патронен празник – 190 години от рождението на великия народен будител, съобщи неговият директор Милен Наков. По този повод през цялата седмица бяха организирани различни мероприятия, в които с желание и радост се включиха всички ученици, обучаващи се в центъра зедно с техните учители, терапевти и родители. В празничните дни сполучливо се съчетаха традиции, градени повече от 50 години и креативност, вдъхновена от новото начало на центъра. Както всяка година досега, с голямо вълнение учениците посетиха очакваната с нетърпение театрална постановка в ДКТ “Иван Радоев“. Всяко дете според възможностите си с радост се включи в разнообразните дейности, които се осъществиха в учебните часове, в заниманията по интереси: разучаваха популярните стихове на големия поет, изработиха книга с илюстрации, наречена „Татковина“ и табло с неговия портрет, което украси фоайето на центъра.


Психолозите реализираха групови сесии под надслов „Тук се чувствам добре“, посветени на взаимната толерантност и ненасилието. Участниците работиха с интерес и желание и усетиха топлината на подадената приятелска ръка на своите другари.
Всяко дете се почувства щастливо и значимо в празничния ден. Това се случи благодарение на новия подход, с който главния учител и арттерапевта реализираха тържествените мероприятия, посветени на 190 годишнината от рождението на Петко Славейков. По-малките ученици с удоволствие и много настроение участваха в забавна музикална работилничка „С песните на дядо Славейков“, а по – големите се включиха в групови занимания „Ние можем, ние знаем, ние творим“ и „Творчеството на Славейков“. Всички имаха възможност да видят специално подготвената презентация за живота и делото на П.Р. Славейков, да бъдат участници в музикален оркестър и свираха с инструменти по свой избор, рецитираха, пяха, танцуваха и да се забавляваха.

За първия си патронен празник центърът получи и един красив подарък: нов текст за своя химн от доц. Марияна Булева – Петрова, преподавател в ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Празникът завърши силно емоционално с изпяването на новия химн:“

Припев:

Тук един голям поет
дава пример да се трудим със любов!
Днес и ние следваме
на Славейков мъдрия завет “Учи!”
Днес ние вярваме:
важното е гордо да вървим напред
и със радост да творим
свойте слънчеви надежди и мечти!“

ЦСОП „П.Р.Славейков“ – Плевен благодари от сърце за тази приятна изненада!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: