Детските площадки на своите мечти направиха децата от ДГ „Слънце” в Левски

17.11.2017 15:01

С открит урок на тема “Детски площадки“ на 16 ноември бе отбелязана Световната седмица по предприемачество и инициативност в ДГ “Слънце“ гр. Левски. Джуниър Ачийвмънт България (JA България) е официален домакин за страната на международната кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. Откритата практика наблюдаваха: Любка Александрова- кмет на Община Левски, инж. Кольо Домеников – зам.-кмет на Община Левски, Петя Чолакова – гл. експерт “Образование, култура и спорт“, директори и учители от детски градини в община Левски и област Плевен.


Пред погледите на възхитените гости бъдещите първокласници от Подготвителна група „Щурче“ с учители Соня Чичева и Снежина Любенова разделени на два отбора „Пламъчко“ и „Звездица“ показаха завидни знания и умения при изработване на макети за детски площадки. Откритата практика е част от работата на групата по програма „Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт България свързана с обогатяване познанията на децата за професии от нашия град – архитект, строителни техници, строителни работници, градинари, припомниха по време на урока.


С усет към различните форми, структури и материали, тяхната устойчивост и възможност за творческо приложение, децата с отличните си умения за работа в екип и с помощта на ментори приложиха на практика уменията си с творчески усет при изграждане на макет на детска площадка.


Двата екипа „Звездичка” и „Пламъчко”направиха детските площадки на своите мечти и си поделиха първото място. Кметът на общината Любка Александрова и зам.-кмета инж. Кольо Домеников ,който беше и член на журито, поздравиха децата и учителките за безспорно доказаните качества при реализиране на целите на програмата. А че мечтите могат да се сбъдват, доказа г-жа Александрова, която след като получи правата на идейните проекти от децата обеща да направи възможното те да бъдат реализирани.
Директорът на детската градина Наталия Христанова връчи грамоти и благодари на всички за взаимодействието и подкрепата в името на децата.
Фотоалбум „Моята любима детска площадка“ с послание за детски площадки и физкултурен салон за децата ще бъде подарен на кмета на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: