Фирма „Веселите вкусотии“ заработи в Детска градина „Дружба“ – Плевен

15.11.2017 15:53

За втора поредна година Детска градина „Дружба“ – Плевен отбеляза Световната седмица по предприемачество и инициативност, която чества своята 10-годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е нейн домакин от самото начало. Гости на инициативата бяха Йонита Иванова – началник отдел „Образование“ в Община Плевен, Мариета Георгиева и Мария Атанасова – главни експерти в отдел „Образование“ на Община Плевен, Маруся Додова старши експерт по предучилищно образование в РУО Плевен, Таня Христова – директор на ОУ „Св Климент Охридски“ – Плевен, директори и учители от детски градини, родители.

Децата от подготвителна група 6 годишни „Слънце“ с учители Калоян Варджиев и Северина Генчева показаха колко добре са информирани за икономическата активност в ежедневието , че са финансово грамотни и могат да станат пълноценни граждани на нашето общество. Откритият урок е част от обучението на децата по програма „Ние“ на Джуниър Ачийвмънт България по предприемачество и инициативност и е насочено към усвояване на знания за видовете професии и ползата от тях, ролята на хората като производители и потребители, семеен бюджет и ролята на парите в обществото.


Децата откриха Фирма за кетъринг „Веселите вкусотии“ с отделни цехове за заготовка на продуктите, аранжиране на сандвичи, опаковка и продажба. Помощ в практическата дейност на децата оказаха менторите от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен – Бахар Асан и Милена Василева – ученици от 12 клас.
Накрая произведените и опаковани „весели сандвичи“ бяха предложени за продажба на гостите. Фирма „Веселите вкусотии“ реализира печалба, която по предложение на децата ще бъде дарена благотворително на деца в нужда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: