Областният управител увери френския посланик в подкрепата на държавата за всяка добра инвестиция в Плевенско

15.11.2017 15:16

„Искам да ви уверя в ангажираността на правителството към инвестициите, които се правят на територията на Област Плевен и в частност в град Плевен. В лицето на държавата чрез мен като областен управител вие ще имате една солидна подкрепа на всяко добро инвестиционно начинание”, с тези думи областният управител на Плевен Мирослав Петров се обърна към посланика на Франция Ерик Льобедел и представителите на Малтери Суфле България по повод проекта за изграждането на нов завод за малц в Плевен.

30 милиона евро инвестира „Малтери Суфле“ в новия си завод в Плевен

В подкрепа на думите си господин Петров посочи, че днес бе започната рехабилитация на една от отсечките, които ще свързват града с АМ „Хемус”. Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров отбеляза, че изграждането на автомагистралата е един от водещите приоритети на правителството и това вече дава своето положително отношение върху активизиране на чуждестранните инвестиционни интереси в региона.
„За мен е символично решението на „Малтери Суфле“ да инвестира в Плевен. Тое израз на интензитета на нашите двустранни взаимоотношения”, каза Н.Пр. Ерик Льобедел – посланик на Франция в България. „Посещението на президента Макрон в България през август и разговорите му с държавните власти отвориха нови врати за сътрудничество и тази позитивна динамика, която се зароди тогава, трябва да се предаде в цяла България, на всички предприятия”, подчерта Н.Пр. Ерик Льобедел.
На 30 милиона евро възлиза новата инвестиция на френската компания в Плевен. Строителството ще започне през пролетта на 2018 г. и се очаква заводът да заработи през септември 2019 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: