Млади предприемачи от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен научиха повече за финансирането и кредитирането на малкия и средния бизнес

14.11.2017 11:19

По повод „Световната седмица по предприемачество”, организирана от Фондация Джуниър Ачийвмънт България, вчера в ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен се проведе открит урок с VIII “A” в час по Предприемачество на тема: „Финансиране и кредитиране на малък и среден бизнес” под ръководството на госпожа Виолета Стайкова-Йовева. Това информираха от училището. Целта на урока беше да се вдъхновят младите хора да изследват потенциала си и да се насърчи тяхното въображение и предприемаческо мислене и поведение, търсейки нови пътища за развитие.

По време на урока госпожа Стайкова-Йовева съвместно със специалния гост – Станимир Стайков, предприемач с дългогодишен успешен бизнес в сферата на счетоводните услуги, реализира иновативен подход за подобряване на обучението по икономическите дисциплини. Учениците усвоиха знания за основни понятия и източниците за финансиране и умения за вземане на правилни решения за избор на подходящ капитал за развитие на малък и среден бизнес. Във ведра атмосфера на респект и уважение към лекторите учениците направиха поредната стъпка в своето пътешествие по предприемачество и добиха самочувствие на новатори и предприемачи.
С тази инициатива се дава възможност за развитие на нови бизнес идеи и по-успешна реализация на трудовия пазар в сферата на хладилната, климатичната техника и качеството и безопасността на храни и напитки и увереност на младите хора за по-добро благосъстояние.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: