Кметът Спартански откри панаир „Мечо Пух“ в ДГ „Приказен свят“ – Плевен

14.11.2017 16:56

С открита практика на тема “Панаир“ бе отбелязана Световната седмица по предприемачество и инициативност в ДГ “Щастливо детство“ – филиал “Приказен свят“, съобщиха от детската градина. Гости на събитието бяха Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Татяна Божинова – зам.-областен управител, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, Йонита Иванова -началник отдел „Образование“ в Община Плевен, Мариета Георгиева и Мария Атанасова – главни експерти в отдел „Образование“ в Община Плевен, директори и учители от детски градини, родители и ученици от НУ “Отец Паисий“ – Плевен и ПГРТО – Плевен.


Бъдещите първокласници от Подготвителна група 6-годишни „Мечо Пух“ с учители Магдалена Петкова и Павлина Илиева показаха своите завидни знания и умения, свързани с ролята и важността на парите, както и стойността на труда. Откритата практика е част от работата на групата по програма „Ние“ на Джуниър Ачийвмънт България, насочена към разширяване познанията на децата за личната икономика и осъзнаване значението на взаимовръзката „труд-пари“ за постигане на определени желания и потребности.
В импровизираните ателиета децата показаха работа в екип и сътрудничество със своите по-големи приятели – четвъртокласниците от НУ “Отец Паисий“ и менторите от ПГРТО – Плевен при реализиране на общия замисъл за приложно-продуктивна и практическа дейност. Всеки даде най-доброто от себе си за подготовката на панаира. И както му е обичаят, кметът Спартански преряза панаирната лента и обяви откриването на панаир “Мечо Пух“. Гостите бяха впечатлени от създадената панаирна атмосфера и в ролята на купувачи посетиха подредените с детски изделия сергии.
В крайна сметка, група „Мечо Пух“ реализира печалба. По идея на децата част от средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на детски книжки. Останалите средства ще бъдат спестени и инвестирани на по-късен етап в екскурзия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: