Кметът хваща тоягата. Максимална глоба чака плевенчанин, спретнал импровизирано сметище

13.11.2017 11:25

По подаден от гражданин сигнал, днес на ул. „Тулча“ 2 бяха кметът Георг Спартански, представители на администрацията, на сметопочистващите фирми, както и плевенчани, живеещи в района. Поводът – поредната свинщина, сътворена от собственика на наследствен апартамент на втория етаж на сградата, наел бригада за бързо разчистване на жилището. Резултатът може да видите от приложените снимки.

Ето и коментарът на кмета Георг Спартански от мястото на събитието:
„Благодаря на гражданите, които ме сезираха за случая през социалните мрежи, за навременния сигнал. Нарушителят е известен. Става въпрос за апартамент с починал собственик, чийто наследник е решил, че трябва да разчисти и го прави по този начин /заб. виж снимките/ – нагло, брутално, пред очите на целия квартал и посред бял ден, с наети от него работници роми, които са натворили тази свинщина.
Установихме, кой е този наследник, как се казва, както и че има неплатени данъци към община Плевен за сумата от 2200лв. Това, което ще направим, е налагане на наказателно постановление, възоснова на съставен днес акт за нарушение – глоба, за която ще настоявам да бъде в максимален размер. Отделно разпоредих на почистващата фирма да фактурира разходите за почистването с фадрома. Третото, което ще направя, е да потърса начин да му бъдат принудително събрани дължимите към община Плевен 2200 лв за местни данъци и такси.
Така повече не може да бъде! Докато се държим като свине – ще живеем в кочина. Мисля, че вече е крайно време „вместо с моркова – да обърнем с тоягата“, защото очевидно някои индивиди не разбират от друго. 2 години говорим, че градът е наш и трябва да го обичаме, че сме държава в Европейския съюз. Е, като не става с убеждение, ще трябва да го съчетаем с метода на принудата. Надявам се да има по-голям ефект и благодаря на тези граждани, които подадоха сигнала, за да реагира община Плевен незабавно за установяване на извършителя и организиране на почистването.“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: