Безплатна прожекция на филм финалист за наградата ЛУКС на Европейския парламент ще има в Плевен

13.11.2017 18:03

В началото на месец декември предстоят прожекции с вход свободен на филмите „120 удара в минута“, „Кръвта на саамите“ и „Уестърн“ – финалисти за наградата ЛУКС на Европейския парламент. Представянето на филмите ще се проведе в шест български града. Събитията в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Плевен, Стара Загора и Смолян се организират от Информационното бюро на ЕП в България в партньорство със София Филм Фест.


В Плевен ще бъде представен филмът „Уестърн“ (Германия-България-Австрия) с режисьор Валеска Гризебах. Прожекцията е на 11 декември от 19.00 часа в Кино АРЕНА в Панорама Мол Плевен. В своя трети пълнометражен филм (и първи след участието ѝ на Берлинале през 2006 г. с „Копнеж”) германската режисьорка Валеска Гризебах представя „един разказ за германски строителни работници и по деликатен начин преработва жанровите правила на уестърна, като ги транспонира в съвременната дълбока българска провинция”. (Cineuropa) „Остра, кипяща драма от Германия за културния сблъсък”. (Variety)

Група германски работници потегля за сторителен обект в граничен район между България и Гърция. Тази чужда земя и главозамайващите ѝ пейзажи будят приключенския дух на мъжете, но поради езиковата бариера и културните различия те се сблъскват със собствените си предразсъдъци, събужда се недоверие помежду им. Мъжете започват своеобразно съревнование за признанието и благоразположението на местните селяни…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: