Признание за художника Красимир Тодоров и запомняща се изложба „Плевенски художници – 70 години творчески живот“

04.11.2017 9:10

Тържествена церемония в залите на ХГ „Илия Бешков“ събра плевенските живописци от различни поколения. Поводът: представителната изложба „Плевенски художници – 70 години творчески живот“ и връчване традиционната награда на представителството на СБХ – Плевен, носеща името на светеца покровител на художниците Пимен Зограф.


За историята на плевенското дружество на художниците и ярките имена в неговия творчески живот слова произнесоха директорът на галерията Мирослав Минчев и шефът на местното представителство на СБХ Валентин Асенов. С поздрав към присъстващите се обърнаха председателят на Обшински съвет Плевен Мартин Митев и заместник-кметът по финансите на община Плевен Милен Яков.
Тазгодишният носител на наградата на представителството на СБХ е художникът Красимир Тодоров. Тя му бе връчена от заместник-кметът Милен Яков, а развълнуваният творец си пожела на себе си и колегите нова среща на 100-годишнината на Дружеството.
Припомняме, че изложбата „Плевенски художници – 70 години творчески живот“, която беше показана и в София и Велико Търново, представя 116 автори със 226 творби – живопис, графика, скулптура, керамика, текстил, приложна графика. Разположена в просторните зали на ХГ „Илия Бешков“, тя би представлявала интерес както за плевенчани, така и за гостите на града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: