Съдят шофьор, опитал да подкупи със 100 долара плевенски катаджии

01.11.2017 10:16

Заседание по дело срещу шофьор, опитал да подкупи пътни полицаи, е насрочено за днес в Окръжен съд – Плевен.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен против И.З. от гр.Л., съобщават от Пресцентъра на Съда в Плевен.

Мъжът е обвинен в това, че на 02.06.2017 година  на  път ПП- І-3 при пътен възел „НХК“ по посока гр.Русе.,  направил опит да даде подкуп – банкнота с номинал 100 долара на длъжностни лица – С.К., автоконтрольор  в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-П., и К.П. мл. автоконтрольор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-П.

Шофьорът е предложил подкупа, за да не му бъде съставен акт за административно нарушение, тъй като той управлявал автомобила без платена винетна такса, не е бил отстранил невалиден винетен стикер от предно обзорно стъкло на л.а., не е залепил стикер за валидна гражданска отговорност и не е заплатил глоба по връчено му и влязло в сила  наказателно постановление, влязло в законна сила на 27.04.2017 година, както и не е представил контролен талон, и да не му се изземе шофьорската книжка на основание чл. 171 т.1 б.Д от ЗДвП, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: