ПГРТО – Плевен отбеляза Деня на народните будители в Историческия музей

01.11.2017 8:03

На 31 октомври в зала „Възраждане“ на Регионалния исторически музей – Плевен за девета поредна година ученици и учители от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване тържествено почетоха Деня на народните будители.

Най-младите гимназисти, учениците от 8а клас, разказаха за най-светлите личности в българската история – нашите революционери, поети и писатели, разпалили и пренесли пламъка на родолюбието и просветата през вековете. Специално място бе отредено на плевенския будител и близък съратник на Васил Левски Данаил Попов.

Директорът на училището Невена Арабаджиева връчи традиционната стипендия „Ученик – достоен продължител на будителското дело“. Тази година по решение на Педагогическия съвет на ПГРТО тя бе присъдена отново на двама дванадесетокласници – Цветелин Хаджиев от 12а клас и Кристиян Илиев от 12в. И двамата младежи са отлични ученици с участия в училищни и извънучилищни мероприятия.

Грамоти и предметни награди получиха и учениците от 10а, 11а и 11в клас, които участваха като доброволци в кампания на ПГРТО – Плевен „Училищна борса за учебници“.

Всички участници в събитието бяха поздравени от Елвира Конова, уредник в музея.

Екипът на професионалната гимназия благодари за дългогодишното партньорство на ръководството и служителите на РИМ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: