Има ли драма в плевенската Драма?

01.11.2017 15:43

Точно в деня на нашата духовност, с болка трябва да кажа, че е е налице едно много лошо състояние на Плевенския театър. Ние имаме много въпроси, които Цветан Антов като общински въпроси ще зададе към ОбС. Това коментира Румен Петков пред журналисти в читалище „Съгласие“, където от името на ПП АБВ дариха 43 тома класическа българска литература и книги за деца.


Част от въпросите са свързани с репертоара, защото имаме информация, че има постановки, които се посещават от десетина души. Колко служители са напуснали след назначаването на Василев за директор? Как се разходва субсидията, която се дава от Общината? Отчита ли се пред Общински съвет Плевен? Какви са постъпленията от билети?!, попита бившият кмет на Плевен, според когото наемите за ползване на залата са непосилни, което прави невъзможно един по-интензивен живот в този театър.
Пред журналисти, Румен Петков показа снимки на сградата на плевенския театър и отправи в публичното пространство питане: Вярно ли е, че има заповед на директора, с която се забранява на актьори, режисьори, технически персонал достъп след 19 часа в сградата на театъра. Ако някой от тях е на репетиция?.. Вярно ли е че има актьори, които живеят в театъра, и ако е забранен достъпа им до сградата след 19 часа това е скандално!


Ще разчитаме на помощта и на нашите актьори, и на хора, които са съпричастни към театъра, за да подготвим актуални въпроси към театъра и да получим отговори, в които да личи и волята на общинската администрация и на ОбС за развитие и утвърждаване на тази институция, коментира Румен Петков.
Припомняме на читателите, че на 28 март миналата година в сградата на Министерството на културата се проведе конкурс за директор на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Кандидатите бяха Росен Михайлов, Васил Василев, Тодор Мадолев, Ева Маринова, Борис Панкин, Георги Ангелов и Огнян Дочев. Васил Стоянов Василев бе класираният кандидат за директор на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен.
Припомняме също, че директорът на Плевенската драма се промотира скоро и в Плевен като режисьор на най-новото заглавие в афиша на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен – „Островът на робите“ от Пиер дьо Мариво…
За да останем коректни в дискусията, няма да публикуваме и негови мнения, свързани с представлението на ДКТ „Иван Радоев“ „Вишнева градина“ на фестивал в Русия, споделени в плевенски медии…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: