В Левски почетоха Деня на народните будители

01.11.2017 14:30

В град Левски почетоха Деня на народните будители. Ученици от СУ „Крум Попов” припомниха историческите факти и събития белязали 1 ноември като ден на почит и признателност към народните будители. С  живота и делата си за пробуждане на националния дух и идентичност, останали в народната памет.

Викторина,  подготвена от  Петя Чолакова, гл.експерт „Образование, култура и спорт”, с награди „ патриотична книга” доказа отличните знания на деца и ученици за великите българи.

Зам.-кметът на Община Левски,инж. Кольо Домеников честити празника на всички и пожела всеки един от нас да е съвременния български будител  и пази българщината. Той  връчи грамоти за успешно участие на ученици от  СУ „Крум Попов” в уоркшоп   „Магията на Суми” с участието на японски и български художници в гр.Павликени  и пленер в гр.Левски.

На тържественото отбелязване на Деня на народните будители бяха и кметът на Община Левски Любка Александрова  и председателят на ОбС – Левски, Дочко Дочев.

Българският трибагреник и снимки на народните будители получиха присъстващите  на празника пред НЧ „Георги Парцалев” днес , на който всички се поздравиха под звуците на възрожденски песни.

Поднесени бяха и цветя на паметника на хан Кубрат и паметника на хан Аспарух.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: