Започват Есенни юбилейни дни за 125-ата годишнина на НЧ „Христо Ботев – 1892” – Белене

30.10.2017 13:22

НЧ „Христо Ботев – 1892” в Белене отбелязва своята 125-та годишнина. 

За честване на юбилея през цялата година се провеждаха различни мероприятия с участието на самодейци и възпитаници на кръжоците към читалището, концерт на малките таланти от детска музикална школа, школата за народни танци и детска вокална група „Гласче“, конкурс за детска рисунка на децата от детските градини, Парад на приказните герои и много други.

Кулминацията на честванията е в навечерието на Деня на народните будители – „Есенни юбилейни дни – 2017 г.”, които започват от днес и ще продължат до 4 ноември.

От 17.00 часа днес във фоайето ще бъде открита изложбата „Стена на почетните читалищни членове“, а в салона ще изнесат концерт ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.

Утре от 17.00 часа ще бъде открита изложба на бивши възпитаници на Школата по изобразително изкуство към читалището в Белене, а след това ще започне концертът на Балетно-театрална школа и Спортен клуб „Spirit“ от Плевен.

В празничната програма е предвидена и прожекция на българския филм „ХII-а“ на режисьора Магдалена Ралчева на 1 ноември от 18.30 часа. На следващия ден е гастролът на беленска сцена на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“-Плевен с постановката „Женско царство“ по Ст.Л.Костов.

Финалът на честванията ще бъде на 4 ноември, събота от 18.00 часа с тържествен концерт, в който ще вземат участие местни самодейци.
Всички събития са със свободен вход.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: