Филмът „Дамасцена” с Веселин Плачков с първа премиера днес /видео/

29.10.2017 10:00

Филмът „Дамасцена“ тръгва по кината в страната от 3 ноември. Лентата ще има две премиери, като първата от тях е днес в Операта в Стара Загора, като жест към хората от региона, участвали и подпомогнали продукцията. Втората премиера ще бъде в София на 30 октомври в кино „Люмиер“.

Едно от основните съпътстващи събития на премиерните прожекции на “Дамасцена“ в Стара Загора в Операта и в София – кино „Люмиер“, ще бъде фотоизложбата „Дамасцена: Филмът зад кадър“ на Гаро Кешишян.

Фотограф-художникът е уловил различни състояния на актьорите в главните роли: Веселин Плачков, Любо Чаталов, Димитър Баненкин, Троян Гогов, Неда Спасова, Симона Халачева, по време на двегодишния снимачен период на най-новата суперпродукция в българското кино. В над 70 кадъра известният варненски майстор зад фотообектива е запечатал най-вълнуващите моменти от снимачния процес.

Сюжетът на новия български игрален филм “Дамасцена“ е създаден по истинска история.

Продукцията е най-мащабната, снимана у нас през последните 25 години и е финансирана изцяло с частни средства. Героят е обикновено момче, родено и израсло в Долината на розите през 60-те години на миналия век. Сюжетът проследява пътя на героя Течо до днешни дни. Действието се развива изцяло в Розовата долина и обхваща период от над 50 години.

Ролите във филма се изпълняват от 56 актьори, сред които Веселин Плачков, Димитър Баненкин, Неда Спасова, Симона Халачева (дебют в киното за младата звезда на театър „София“), Любен Чаталов и др. Режисьор е Тодор Анастасов.

Ето и официалният трейлър на филма:

#тагове:

НАЙ-НОВИ: