Младите възрожденци от община Левски с обща програма за учебната 2017/2018 г.

27.10.2017 14:04

Младите възрожденци от община Левски  изготвиха обща програма за тази учебна година като заложиха на традиционни за клубовете дейности свързани с личността на Васил Левски.

„Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност…“ – под този надслов ще се проведе благотворителна кампания за събиране на дрехи и обувки от клуб „Млад възрожденец“ в ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Левски.

На 24 Май  „С китка здравец за всеки учител“ клубовете ще участват в общоградското честване. Инициативи по места ще имат  клубовете посветени  и на 3 март с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата, информират от Пресцентъра на Община Левски.

През 2018г. клубовете ще отбележат и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев с различни мероприятия. Подготвили са нови конкурси и инициативи, информира Силвия Йорданова- председател на „Общински клуб Млад възрожденец“ гр. Левски.

Младите възрожденци бяха наградени от Общобългарския комитет „Васил Левски“ гр. София за участие в Националния конкурс посветен на 180 –та  годишнина от рождението на Васил Левски. Те получиха и дарение „Тефтерчето на Левски“ от кмета на Община Левски, Любка Александрова.

Силвия Йорданова : „През миналата учебна година  общинския клуб и училищните клубове бяха посветили своите дейности и инициативи на 180- та годишнина от рождението на Васил Левски. С желание и креативност те изработваха, писаха, пяха в името на Апостола, за което и бяха оценени  и наградени. С гордост направиха почетен караул пред паметника на Васил Левски в град София и в град Левски. Можем да отчетем една успешна, емоционална и запомняща се година. Млади възрожденци да продължаваме напред!“.

Снимки: Община Левски, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: