Интермес

ДКЦ ”Св. Панталеймон“ – Плевен предоставя възможност за изследване с дигитален мамограф от ново поколение

26.10.2017 11:28

Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при жените в целия свят. Всяка 10-та българка има риск да развие заболяването, а при ранно диагностициране шансът за пълно излекуване е изключително висок. По последни данни на Националния раков регистър, издание 2015 г. 70,3% от диагностицираните жени са в начален стадий. Дигиталната мамография е най-сигурният метод за навременно и прецизно диагностициране и за профилактични изследвания.
ДКЦ ”Св. Панталеймон“ – Плевен предоставя възможност за изследване с дигитален мамограф от ново поколение, произведен от водеща компания за медицинска апаратура. Иновативният и точен рентгенов метод за визуализация на млечните жлези предоставя детайлни резултати в реално време. Степента на облъчване е незначителна, изследването се провежда бързо и щадящо за пациента. Резултатите се разчитат от висококвалифицирани специалисти, преминали специализирано обучение за работа с апарата.
Рискът от заболяване се увеличава след 35 години, като достига своя пик при 60-64 годишните. Възрастовата границата при заболяване от рак на гърдата спада. Специалистите съветват младите майки да предприемат профилактично изследването. При дигиталната мамография могат да се открият карциномни образувания, които не се регистрират при рутинния преглед. Диагностичната мамография е подходяща за изследване на жените, при които има установени симптоми.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: