Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт заседава в Плевен

26.10.2017 14:42

Общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ – Плевен, с управител инж. Ангел Несторов бе домакин на заседание на Асоциацията на предприятията от градския електротранспорт /АПГЕТ/ в България на 25 октомври. В работната среща участваха членовете на Управителния съвет на АПГЕТ, както и представители на дружествата от Бургас, Варна, Стара Загора, Хасково, Русе, Враца, Пазарджик и Клъстър „Електромобили”. Дневният ред на заседанието включваше: Приемане на програма за работата на АПГЕТ за 2018г. за укрепване и развитие на електро-транспортните дружества в Република България, участие на Общинските електротранспортни дружества в проектите за устойчив градски транспорт по програмите на МРРБ и МОСВ, проблеми по търговската и техническа експлоатация на електротранспортните средства.
Управителят на „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ“ ЕООД – Плевен, запозна участниците в заседанието с новата материално-техническата база на „ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ “ ЕООД гр. Плевен, реализирана по европейски проект.


На срещата в Плевен всички участници подкрепиха единодушно Декларация на УС на АПГЕТ, адресирана до Председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения при Народното събрание. В нея се настоява за среща по повод формиране на единна електротранспортна политика в програмния период до 2025 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: