80 медала за каратеките на „Спартак 14“ от Националния турнир за Купа „Плевен“

25.10.2017 8:26

През изминалия уикенд нашият град бе домакин на Националния турнир Купа Плевен 2017, включен в календара на БФШКарате-до и Община Плевен. Турнирът се организира от Шотокан карате клуб Спартак 14, който бе представен и от най-много състезатели – 56 на брой. Провеждането на турнира се осъществи с помощта на БФШКарате-до, WSKF-България, по чийто правилник се проведе надпреварата, както и на Община Плевен.
На турнира бяха поканени 11 клуба, които изявиха над 160 състезатели с отлично ниво на подготовка. Официални гости на състезанието бяха Ал.Славков- Президент на БФШКарате-до, Атанас Кършев-Гл.експерт на ММС, Сенсей Г.Георгиев-Джоси- 7 дан. Гл. инструктор на WSKF-България и председател на техн.комисия на БФШК, Представител на Община Плевен – гл. експерт по спорт Таня Митранова.
Състезателите на Спартак 14 (клуба –домакин) спечелиха 24 златни, 22 сребърни и 34 бронзови медала от битките в двете състезателни дисциплини Шотокан ката и Шобу Ипон кумите. Едни от най-добре представилите се състезатели- със златни медали и в двете дисциплини са :
Гергана Атанасова- 13 г., Константин Василев- 9 г. и Анатолий Стефанов- 9 г. И тримата пребориха безапелационно конкуренцията в своите възрастови групи и категории.
При най-големите се откроиха имената на Петя Николова- 1 кумите 16-17 девойки, Екатерина Ядкова- 1 м. Ката девойки 16-17 г., Елка Панайотова – 1 място кумите девойки 14-15 г., Габриел Рупчански – 1 място кумите юноши 14-15 г. и Калин Стефанов, който грабна златото в най-престижната възраст –мъже, кумите 1 място.


Много са още имената на призово класиралите се състезатели: Ивайло и Великослав Василеви, Станислав и Петър Станчеви, Георги Цветанов, Далия Гочева, Камен Горанов, Петър Радоловски, Тихомир Тодоров, Ален Филипов, Мария Славчева, Стефани Иванова и Васил Брайков-това са имената на състезатели класирали се на 1 място. Не по-малко достойно се представиха и останалите състезатели от клуба. Повечето от тях завоюваха сребърни и бронзови медали и в двете дисциплини.
„Идната година, формата на този турнир ще е различен-в него ще участват само състезатели над 10 години по покана. Целта е да се подобри качеството и да се съкрати времетраенето ( не повече от 4 часа) на състезанието, като така публиката с удоволствие ще може да проследи целия турнир. Безсмислено е да казвам, че Ръководството на Клуба изказва благодарност на всички състезатели за спечелените високи отличия, както и за помощта на родителите, без които състезанието нямаше да се осъществи“, сподели президентът на клуба Милена Кирниколова.
За състезателите на шотокан карате клуб Спартак 14, започва подготовката за Европейското първенство и купа, които ще се проведат в Полша от 13 до 15 април 2018 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: