ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен предлага съвременен иновационен метод за гинекологично лечение с лазерна техника (видео)

25.10.2017 12:32

ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен предлага съвременен иновационен метод за лечение с помощта на лазерна техника – Er-YAG лазер на фирма Fotona – Словения. Въвеждането на Er-YAG лазерите в гинекологията преди 15 години се възприемаше, като по-прецизна лечебна алтернатива на класическите СО2 лазери, но от 2011 година благодарение на фирма Fotona – Словения (с над 50 години опит в полето на лазерната техника) бе въведен в практиката качествено нов метод за неоперативно лечение в гинекологията – smooth технологията на Er-YAG лазера. Само за няколко години методът се наложи в световната гинекологична практика, благодарение на уникалната комбинация от качества и предимства, които предлага: безопасен, бърз и лесен за употреба; неоперативна амбулаторна процедура от типа “walk-in/walk-out”, предлагащ лечение без болка (не изисква анестезия), възможност за повтаряне на процедурите при необходимост.
Какво предлагаме:
Програма IncontiLaseR – лечение на стрес уринарна инконтиненция (незадържане на урина) – при лека и умерена степен на тежест. С помоща на фототермалният ефект на Er-YAG лазера амбулаторно, неинвазивно, без скалпел и шевове, без болка, без анестезия се постигат отлични резултати, при висока степен на удовлетвореност на пациента. Програмата може да се приложи и при жени със свличане (десцензус) на влагалищните стени, без симптома „незадържане на урина“.
Програма IntimaLaseR – „подмладяване на влагалището“ – при жени със синдром на „халтаво влагалище“ – най-често последица от раждане, дори без видима травматична увреда, възрастово обусловени промени, както и при вродена слабост на съединителната тъкан. Основното оплакване при тези пациентки (макар и рядко споделяно) е незадоволителното качество на сексуалния живот. Процедурата стяга/стеснява влагалището средно с 20%, подобрява еластичността и виталитета на тъканите, в резултат на което се постига значително подобряване на удовлетвореността от сексуалния живот.
Програма RenovaLaseR – прилага се при пациентки с генитоуринарен синдром в менопаузата. В резултат от отслабващата хормонална секреция на яйчниците, прогресивно се влошава структурата на влагалищните тъкани – лигавицата изтънява, става лесно ранима и податлива на увреждане от физикални и микробни агенти, което има за следствие оплаквания от почти постоянен дискомфорт във вулво-вагиналната област – парене, сърбеж, вагинално течение, трудности при осъществяване на полов контакт. Подобрение на симптоматиката досега се постигаше само с продължителна локална заместваща хормонална терапия. RenovaLaseR предлага съвременен избор на терапия.
Общото за трите програми е: амбулаторна процедура, неинвазивност, без болка, без анестезия, висока степен на удовлетвореност от резултатите. Съобразно индивидуалните особености на пациентката, се провеждат една до три процедури през 4-6 седмици.
Освен описаните основни области на приложение Er-YAG лазера се използва за лечение и при островърхи кондиломи на гениталиите („полови брадавици“), „ранички“ на маточната шийка, лезии по външните гениталии и перинеума.
Завършвам с цитат от Д-р Б. Коросеч: „Добре дошли в бъдещето на гинекологията!“ (Laser and Health Academy, May 2016, 2, 3).

За консултации – Д-р Николай Славов, ДКЦ „Авис Медика“ – Плевен, тел. 064 90 90 90.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: