Полицията с масови проверки на заведенията в Плевенско

23.10.2017 10:27

За времето от 23.00 часа на 21 октомври 2017 година до 05.00 часа на 22 октомври 2017 година се проведе специализирана полицейска операция със служители от сектор „Детска престъпност“, ОКП при ГДНП, СПКП, СПИП, СПП ОДМВР – Плевен, РУ – Червен бряг, РУ – Долни Дъбник, както и служители от ТД НАП, ОДБХ, РЗИ и Митническо бюро. Цели на акцията са осигуряване спокойствието на гражданите, обезпечаване сигурността на децата на обществени места и ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества. Извършени са проверки на питейни и увеселителни заведения в град Койнаре и град Искър, както и на районите около тях.

В Койнаре са установени без пълнолетни придружители 16-годишен и 15-годишен, и двамата от село Лепица. Установено е сервиране на алкохол на четирима непълнолетни – 17-годишен от село Долни Луковит, 16-годишен и 16-годишна от Червен бряг, 17-годишна от София. Съставени са три констативни протокола, които са връчени на управителя на заведението. Предстои съставяне на два акта на родителите за нарушение на чл.8 ал.4 от ЗЗКД, два акта на управителя за нарушение на чл.45 ал.2 от ЗЗКД, четири акта на сервиралите алкохола за нарушение на чл. 45 ал.1 от ЗЗКД. Констатирани са нарушения на ЗБЛД и са съставени четири акта. От ТДНАП – протокол от извършена проверка – разлика в касата – и предстои съставяне на акт по чл. 33, ал. 1 от наредба 18/2006 г. на Министерството на финансите. От РЗИ е съставен акт на юридическо лице по чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето и от МБ – констативен протокол. В град Искър е установена без пълнолетен придружител 17-годишна. Съставен е констативен протокол, който е връчен на управителя на заведението. Предстои съставяне акт на родител за нарушение на чл.8 ал.4 от ЗЗКД, акт на управителя за нарушение на чл.45, ал.2 от ЗЗКД. В същото заведение от ТДНАП е издаден протокол от извършена проверка за установена разлика в касата. Предстои съставяне на акт по чл. 33, ал. 1 от наредба 18/2006 г. на Министерството на финансите. От служители на РЗИ е съставен акт на физическо лице по чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето. От ОБДХ – предписание и предстои съставянето на акт. От служители на МБ е изготвен констативен протокол.

При извършена проверката пред заведението 27-годишен и 28-годишен изхвърлят от себе си три броя топчета с неправилна форма, които по техни данни съдържат наркотично вещество. Двамата са задържани и отведени в полицейски участък – Искър като е извикан дежурен експерт, който на по-късен етап ще установи произхода на веществото. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“ от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай. Служители от сектор „Пътна полиция“ са съставили три акта – един по чл. 137а (1) от ЗДВП за неизползване на обезопасителен колан; един акт по чл. 190 (3) от ЗДВП и един по чл. 5 (3) т. 1 от ЗДВП – шофиране в нетрезво състояние. Нарушителят е 19-годишен от град Койнаре, който е шофирал в град Койнаре лек автомобил „Рено Меган“ с алкохол 1,30 (промила). Проверката е извършена с техническо средство. Издаден е талон за медицинско изследване и по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Работа по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: