Нови четири медала за плевенските триатлонисти

23.10.2017 9:47

Четири медала – три златни и един сребърен, спечелиха плевенските триатлонисти от Държавното първенство по триатлон – спринтова дистанция и надпревара по трипъл микс. Надпреварата се проведе в Сандански и е последната за сезона в този спорт. В нея взеха участие над 130 състезатели от 10 клуба в страната, както и участници от Македония.
В Сандански плевенският клуб „Борислав Доков” се представи с 6 триатлонисти. Сред тях треньорът Иво Илиев спечели златен медал при мъжете на Държавното първенство и сребро на трипъл микс. (Състезанието е от три старта, като през 40 минути основните дисциплини в триатлона сменят местата си.) Интересен факт е, че точно преди 20 години – през 1997-а Илиев печели за последно Държавно първенство.
При младежите Кристиян Великов е първи в Държавното първенство по триатлон – спринт и в надпреварата по трипъл микс.


При най-малките – до 9 години с отличен дълъг финален спринт Валентин Илиев стана 4-и на триатлон, оставяйки след себе си всички състезатели от Македония и няколко от българските си съперници.
При 13-годишните Валентин Кръстев е 11-и, а след дълго прекъсване Калоян Меразов е 5-и при мъжете и 11-и на трипъл микс заради повреда във велосипеда.
За първи път в подобно състезание участва и Мартин Миланов, който е 6-и на Държавното първенство по триатлон – спринт и 7-и на трипъл микс при мъжете.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: