15 плевенчани участват в камп на националния отбор на България по мини футбол

22.10.2017 10:30

15 човека вземат участие в кампа на националния отбор на България по мини футбол, който се провежда днес на Спортен комплекс „Замъка“ в Плевен под ръководството на националния селекционер Николай Михов и неговия помощник Даниел Несторов. Мястото си сред най-добрите в страната търсят Крум Зарев, Любомир Стоянов, Любен Петков, Мариян Блажев, Мартин Любомиров, Петър Марков, Любомир Станев, Иван Николов, Борислав Мичев, Мартин Христов, Антонио Попов, Тихомир Трифонов, Георги Великов, Илиян Николаев и Валентин Стоянов, които бяха селектирани за участие в кампа от екипа на БАМФ – Плевен с президент Димитър Николов. Проявата е под патронажа на депутата Владислав Николов.

На пресконференция в БТА преди старта на събитието президентът на БАМФ – Плевен Димитър Николов отбеляза, че от нашия град започват поредица от кампове на националния отбор. По време на тях националните селекционери ще обиколят страната в търсене на най-добрите футболисти. Той пожела успех на всички участници, като ги призова да дадат най-доброто от себе си. Силно се надявам част от плевенчани да попаднат в националния отбор за Европейското първенство в Полша през юни догодина, каза още Николов.


Неслучайно даваме старт на тази инициатива от Плевен, тъй като за мен това е един от футболните центрове в България, сподели националният селекционер Николай Михов. Той уточни, че камповете не са мероприятия с провеждането на които селекцията за националния отбор ще приключи. Това е отворен процес и по всяко време човек може да попадне в редиците на тима – всичко е въпрос на качества, постоянство и моментна форма, заяви Михов. Националният селекционер изтъкна, че благодарение на БАМФ отборът ни има възможност да се изявява на Европейски и Световни първенства, на които да мери сили с най-добрите. Досега нямахме национален отбор, сформираме го за първи път и целта ни с тези кампове е да го селектираме обективно, както и да популяризираме в цялата страна мини футбола, посочи Николай Михов, допълвайки, че в рамките на половин година той и помощникът му Даниел Несторов ще посетят всички центрове на БАМФ в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: