Те го направиха за България – масово кръщене на бебета в Плевен! /снимки/

22.10.2017 13:07

28 бебета днес бяха кръстени в плевенския храм „Света Параскева”. Християнският ритуал, обединил семействата на децата, бе част от инициативата на Движение за национална кауза (ДНК) за най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене. То се проведе едновременно в 10 български града и постави финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

В Плевен на част от бебетата кръстници станаха водещата на „Търси се“ Меги Димчева и „Майка на годината 2016г.“ – Златка Димитрова. Официален гост бе кметът на община Плевен Георг Спартански.

Най-малката кръщелница днес бе 2-месечната Дария, която се снима с кмета Георг Спартански. Сред новите християнчета бяха и 10-месечни близнаци Пламен и Пламена.

За по-малко от девет месеца, в „Направи го за България” се включиха повече от 1200 семейства. Много от тях са българи в чужбина, с трети и четвърти деца, близнаци и дори тризнаци. ДНК ще предаде на законодателната и изпълнителна власт предложения за промени в средата и трудовото законодателство, които проведеното сред майките допитване разкри като належащи.

Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, подаряват г-жа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към каузата за повече деца в България, се присъединиха „Пуфис“ и „Тео Бебе“, които бяха подготвили специална изненада за всяко бебе, участник в кампанията. Медийни партньори на „Направи го за България“ са „БТВ Медиа Груп“, „БТВ Радио Груп“, вестник „24 Часа“ и списание „9 месеца“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: