Плевен днес става част от Националното масово кръщене

22.10.2017 8:11

Днес в големите православни храмове на 10 български града, сред които и Плевен, Движение за национална кауза (ДНК) провежда най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

В Плевен събитието започва от 11:30 часа в храм „Света Параскева“, а родителите-участници можеха да избират за кръстници освен свои близки, водещата на „Търси се“ Меги Димчева и „Майка на годината 2016г.“ – Златка Димитрова. Официален гост ще е кметът на община Плевен Георг Спартански.

Националното кръщене е финалът на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от девет месеца, в „Направи го за България” се включиха повече от 1200 семейства. Много от тях са българи в чужбина, с трети и четвърти деца, близнаци и дори тризнаци. ДНК ще предаде на законодателната и изпълнителна власт предложения за промени в средата и трудовото законодателство, които проведеното сред майките допитване разкри като належащи.

Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, подаряват г-жа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към каузата за повече деца в България, се присъединиха „Пуфис“ и „Тео Бебе“, които са подготвили специална изненада за всяко бебе, участник в кампанията. Медийни партньори на „Направи го за България“ са „БТВ Медиа Груп“, „БТВ Радио Груп“, вестник „24 Часа“ и списание „9 месеца“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: