Езиковата в Плевен – училище-посланик на Европейския съюз!

21.10.2017 12:20

Гимназия с преподаване на чужди езици град Плевен отново доказа, че е сред най-добрите училища в България. Над 140 училища от всички области на България подадоха своята кандидатура, за да участват в Програмата за училища посланици за Европейския парламент през учебната 2017- 2018 година . След отлично подготвено мотивационно предложение жури от представители на Информационното бюро на ЕП в България определи, че Езикова гимназия е сред 30-те нови учебни заведения от цялата страната, които ще се включат в програмата.

Основната цел на Програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и относно Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

Програмата за училища посланици се стреми да разясни на младежите техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: