72-ма възпитаници на Образователен център „Комлед“ получиха сертификати на Кеймбридж

20.10.2017 8:41

Вчера в залата на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен се състоя тазгодишната церемония по връчване на сертификатите на Кеймбридж на възпитаниците на Образователен център „Комлед“. Церемонията бе открита от ученици от ниво К3, които са в началото на обучението си по английски език. Така символично бе направен мост от скромното ниво, от което започваш, до върховете, които достигаш с труд и упорство.


За това говориха в обръщенията си към публиката, състояща се от възпитаници на „Комлед“ и техните родители, Айлин Потурлиева и Симона Гуркова. Те получиха своите сертификати след успешно взет изпит САЕ (Certificate in Advanced English) на Изпитния синдикат на Университета Кеймбридж. Двете момичета от 12-и клас на МГ „Гео Милев“ изказаха своята благодарност на своите учителки в „Комлед“, сред които и г-жа Петя Василева, Управител на центъра, подготвили ги успешно за справянето с трудния изпит. Сертификатите те ще използват за кандидатстване в университети във Великобритания и Холандия.


Заедно с тях, общо 72-ма възпитаници на „Комлед“ получиха своите удостоверения за различни степени на парадигмата на Кеймбриджските изпити: от Starters, Movers и Flyers (Изпити за деца от 2/3ти до 5/6ти клас) до FCE (First Certificate in English) и CAE (Certificate in Advanced English). Към тях се присъединиха и ученици на г-жа Розалия Данова от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици, които положиха изпитите си в „Комлед“ през юнската сесия тази година. Сертификатита бяха връчени от представител на Образователен и изпитен център „АВО“ – София – отдавнашен партньор на „Комлед“ в организацията и провеждането на изпитите на Кеймбридж. За пръв път тази година и учители се явиха на изпит по английски за доказване на квалификационна степен, което е знак за висока мотивация и желание за доказване.


В заключителните си думи г-жа Петя Василева каза, че колкото по-усърдно работиш за постигане на нещо, толкова по-велик се чувстваш, когато го постигнеш. Това усещане тя пожелава и на тези, които ще се качат на сцената идната година. И се надява, че обучението в „Комлед“, което е приключило за някои от притежателите на най-високите сертификати, е било приятно, а не стресиращо, тъй като вярва, че стрес може да причини само това, върху което се трудиш, без да те интересува, а това, което вършиш с любов, се нарича страст.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: