Представители на руския бизнес с интерес да инвестират в Кнежа

19.10.2017 14:25

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се срещна с руска делегация, която проявява инвестиционен интерес в Община Кнежа. Срещата се осъществи в „Балканкар – Георги Михайлов” АД гр. Кнежа – предприятие, специализирано в производството, сервиза и ремонта на електроизделия изделия за каростроенето.
Като представител на държавата областният управител на Плевен Мирослав Петров изрази готовност да съдейства да реализацията на бъдеща инвестиция в Кнежа. Като огромен плюс за региона той изтъкна изграждането на Автомагистрала „Хемус”, наличието на добра комуникационна свързаност, улесняваща възможностите за пазарна реализация на произвежданата продукция. По отношение на набора на специализирани кадри господин Петров сподели с представителите на руската делегация за обсъждана вече опция в следващата учебна година в ПГ по механотехника в Кнежа да бъде разкрита паралелка, която да подготвя специалисти точно в областта на сервиз и ремонт на електроизделия за автомобилната индустрия. Инициатор на идеята е собственикът на завода „Балканкар – Георги Михайлов” АД гр. Кнежа Теодор Осиковски.

„Изключително важно е младите хора да получат добра възможност за професионална реализация още след завършването на гимназия, а това ще бъде гарантирано чрез разкриването на такава паралелка, съобразена с нуждите на бизнеса. Това е национална политика, която като областен управител, ще съдействам да намери най-добрата реализация на територията на Област Плевен”, каза областният управител Мирослав Петров.
По време на разговорите Сергей Шараев – Директор Износ на Концерн „Тракторни заводи” за производство на селскостопанска техника и прикачен инвентар и Алексей Солодовников – Генерален директор на „Уником” – завод за нефтопромишлено и селскостопанско оборудване благодариха на Областния управител Мирослав Петров за личната му ангажираност за насърчаване на инвестициите на територията на Областта и изразиха надежда при следващата си среща с него да се обсъждат вече конкретни параметри, свързани с инвестицията в Кнежа.
„Балканкар – Г. Михайлов” АД е била част от холдинга „Балканкар”. Днес фирмата е свързана с „Енергоремонт Холдинг” АД. В предприятието са заети 78 човека стругари, оператори на металорежещи машини с ЦПУ, фрезисти, шлосери, електротехници, заварчици, административен персонал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: