Есенен спортен празник се проведе в ДГ „Звънче“ – Плевен (галерия)

19.10.2017 16:47

С много смях, радостни вълнения и музика, днес се проведе есенният спортен празник на ДГ „Звънче“ – Плевен. Децата от всички групи се включиха в емоционални спортни игри и състезания и демонстрираха отличните си двигателни умения, които ежегодно им носят заслужени отличия. Началото поставиха най-малките деца от първа група с музикално-подвижна игра „Щом щастлив си“, зареждайки своите приятели от другите групи с весело настроение. Забавлението продължи с игра на баскетбол между отбори, съставени от представители на различните възрастови групи.

По време на играта децата демонстрираха ловкост и спортен хъс, а публиката ги подкрепяше с бурни аплодисменти. Последваха прояви на бързина, смелост, сръчност и издръжливост в оспорвано състезание за най-дълготрайно въртене на обръч и в забавната игра „Пингвини“, която се проведе между два разновъзрастови отбора. Правилата на играта изискваха всички участници да се придвижат с балон между краката от старта до финала, без да си помагат с ръце. Съревнованията приключиха с теглене на въже, в което децата премериха сили.


Традиционно в спортния празник се включиха и малките футболисти на градината, които заедно със своите треньори от ФК „Фортуна“ демонстрираха елементи от детския футбол и завидни умения за игра с топка. За финал всички деца участваха в урок по зумба, проведен от Галина Митрева, учител в детската градина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: