Колоездач пострада при катастрофа на кръстовище в Плевен

18.10.2017 11:09

На 17.10.2017 г., около 13:30 часа е получен сигнал за настъпило ПТП на кръстовището на ул.“Сторгозия” и ул. “Цар Самуил” в гр. Плевен. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор “ПП” при ОДМВР – Плевен. Установено е, че при движение по ул. “Цар Самуил” в посока кръстовището с ул.“Сторгозия” лек автомобил, управляван от 46-годишен мъж, не спира на знак стоп, като навлиза в платното за движение на ул.“Сторгозия” и удря правилно движещ се в посока центъра колоездач.
Пострадалият велосипедист е транспортиран в ЦСМП – Плевен, където е прегледан и е установено, че има спукване на дясното ходило. Двамата участници в ПТП са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът на велосипедиста е отрицателен, а на водача на лекия автомобил е 0,17 промила.
Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: