Инциденти лишиха плевенчанина Марк Баневски от шанса да стигне до големия финал в Италия

18.10.2017 15:30

Българския пилот Марк Баневски участва на световните финали ROK CUP International в Лонато, Италия в клас Mini ROK на пистата South Garda. Надпреварите се проведоха от 11 до 14 октомври, като в Mini ROK участие взеха 165 пилоти от 47 държави, съобщава karting.bg.

Състезателите в клас Мини Рок в което участваше Марк бяха разделени на 5 групи по 33-ма пилота,като имаше квалификация и 4 хийта. На един от хийтовете Марк беше изблъскан от други състезатели, а на другия стана инцидент с двама пилоти пред него и той нямаше как да избегне сблъсък с тях.

В крайна сметка натрупа много наказателни точки, които го наредиха на 120-о място от 165 състезатели, като не успя да влезе във финалите. Целта на екипа на Баневски за това състезание бе да влезе в тях, където остават 36-те най-добри пилота, но с оглед на ситуациите представянето на Макр може да се определи като добро.

„За 2018 г. плануваме да кара само в Италия и в края на годината на финалите да се представим доста по-добре“, каза неговата майка Бойка Баневска.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: