„Фортисимо клас“ влиза в три плевенски училища

17.10.2017 16:56

„Фортисимо в Клас“ и Хари Екшенази за поредна година разчупват учебната програма в часовете по музика За осма учебна година музикалният звънец на „Фортисимо в клас“ ще вдъхновява децата в интерес към класическата музика и успешно дава старт на своята новаторска образователна мисия – традиционните учебни часове по музика да бъдат нестандартни. За радост на много деца в 4-ти клас образователната програма предлага иновативен и интересен допир до музиката, композиторите и музикалните инструменти чрез разговор на техния език – с игри, приказки, забавление и музикални експерименти. Философията на Фортисимо в Клас е преподавателите да са млади , талантливи музиканти, които да представят на децата живата музика в непреходната й красота. В компанията на цигуларя и ръководител на проекта Хари Ешкенази, програмата пътува и разширява все повече обхвата си, като досега е намерила приятели сред повече от 20 000 деца.

През новата учебна 2017-2018 година домакини на „Фортисимо в клас“ ще бъдат градовете Пловдив, Плевен, Видин и за първи път – гр. Враца. През изминалия сезон към класическите инструменти успешно се присъедини и фолклорният символ – гъдулката. Новият елемент, включен в предстоящата програма е гласовото изкуство, но в модерен вариант на бийтбокс, представен на децата от любимката им Адриана Николова-Печенката. Традиционни остават емблематичните финални симфонични концерти с известни водещи, актьори и изпълнители, на които присъстват всички ученици и учители, взели участие в програмата.

За осми пореден път „Фортисимо в клас“ се осъществява с любезното спомоществователство на „Фондация Америка за България.

За град Плевен откриването ще бъде на 23.10.2017г. в училище „Иван Вазов“, пионер в този проект, в 13.30 час в 4 “в“ клас, на втория етаж, стая 306.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: