Откриха възрастния плевенчанин, обирал дворове

17.10.2017 10:59

Откриха възрастния плевенчанин, обирал дворове, информира нашият читател Павлин Груцов, като благодари на медиите, които публикуваха клипа с кражбата в двора му. „Най-голямата помощ обаче оказаха гражданите на Плевен, които само 10 минути след публикуването на статиите, ни предоставиха информация за възрастния господин. 10 минути, след които знаехме името му, адреса му, модела и номера на колата му, телефонният му номер и дори неговата трудна съдба. Също така благодаря и на 1-во РПУ – Плевен, които за по-малко от 24 часа откриха човека и върнаха част от откраднатите вещи“, пише още той.

Ето и малко повече информация как се разви разкриването на кражбата.

„След като разбрахме името и адреса на човека, отидохме до блока му в жк „Дружба“, за да получим потвърждение, че това е именно той и адресът му съвпада с информацията, която имаме. Съседи потвърдиха. В понеделник подадохме жалба в 1-во РПУ с информация за вещите, които са откраднати, както и информацията, с която разполагахме на извършителя. Умишлено написахме, че щетите са незначителни, защото важна е поуката, че не трябва да се краде, а не да създаваме проблеми на човека.
Във вторник сутрин вече получих обаждане, че вещите са намерени. Възрастният човек не е задържан, а само е бил доведен до РПУ-то за сваляне на обяснения. По-ценните вещи не са открити, но това вече е без значение, за нас удовлетворението от това, че толкова много плевенчани съдействаха, както и че полицията се справи отлично е много по-важно.
Благодарим отново на всички, помогнали кражбата да бъде разкрита!“, пише още Павлин.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: