МЕТРО – Плевен откри отдел за биопродукти навръх деветия си рожден ден

16.10.2017 12:58

Нов отдел отвори врати в МЕТРО – Плевен днес навръх деветия рожден ден на търговския обект. Той е фокусиран изцяло върху биопродуктите, като асортиментът му може да задоволи вкуса и претенциите на всеки клиент – от зеленчуци, през паста и месо, мармалади, пиво, вино, риба до памучни завивки, пелени и дори храна за домашни любимци. Веригата стартира с над 1600 артикула – 100% биологични продукти, на сертифицирани родни и чуждестранни производители. Те се предлагат от специално обучен персонал, който е на разположение на плевенчани. Смятаме, че това е нещо иновативно в търговията с бързооборотни стоки и решихме да го направим по-професионално, концентрирано, с голям асортимент на много конкурентни цени, каза при откриването на новия отдел управителят на МЕТРО – Плевен Иво Иванов.

Той отбеляза, че приключилата на 30 септември финансова година е била най-успешната за търговския обект от откриването му досега. Отчитаме изключително висок ръст на продажбите и в трите ни целеви категории – ХоРеКа бизнесът, включващ хотели, ресторанти и кетъринг; малкият бизнес и т.нар. крайни клиенти, сподели управителят. По думите му, посещаемостта в МЕТРО – Плевен също се е увеличила – с около 3% в сравнение с предходната година, а с двуцифрено увеличение е „кошницата“ на клиентите. Сред най-важните фактори за това са уникалният асортимент, с който разполагаме, агресивната ни ценова комуникация, реновирането на отделите и разбира се рекламата, отчита Иванов.

Той припомни за старта през тази година на програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“ – за директна доставка на плодове и зеленчуци от български селскостопански производители и месо от български ферми, посочвайки, че най-бърз и видим е бил резултатът при плодовете и зеленчуците. „Започнахме да работим изключително успешно с местните производители от района на Плевен, които ни снабдяват с много качествена стока на конкурентни цени. Това беше пионерската ни година, оттук нататък целта ни е да надграждаме и да привлечем нови и нови производители“, каза още Иво Иванов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: