За проблем с тролейбусни спирки сигнализираха граждани народния представител Владислав Николов

16.10.2017 14:28

С настояване за оборудване на спирките по линията на тролей 33 в участъка на ж.к. „Кайлъка” с пейки и навеси се обърнаха за помощ към народния представител от ГЕРБ Владислав Николов живущи в квартала.

„Откакто пуснаха в движение новите тролеи по разширените маршрути се надяваме спирките да придобият облика, който всички очакваме. В есенно-зимния период, когато се очакват дъждове и снеговалежи, хората ще бъдат принудени да чакат тролея на спирката без да има дори навес, под който да се скрият”, оплакаха се граждани. Поводът за срещата им с народния представител от ГЕРБ Владислав Николов в приемния му ден днес е недоволството на живущите в бл. 345 в ж.к. „Кайлъка” и жилищните кооперации в съседство, които хващат тролея от спирката в непосредствена близост. По думите им честата гледка на две възрастни жени, седнали на тротоара, докато чакат градския транспорт, буди основателното възмущение на хората от създадената ситуация.

„Единственото, с което е оборудвана тази спирка е електронно табло и кошче. Това обаче категорично не е достатъчно. За пътниците няма подсигурени дори минимални удобства. Затова настояваме в най-скоро време от Общината да поставят пейки и навеси на тази спирка, а и на останалите, които се нуждаят от това.”, заявиха живущите в квартала.

С проблема бе запознат и общинския съветник от ГЕРБ Христослав Михайлов. Той и народният представител Владислав Николов се ангажираха да запознаят кмета на Плевен с проблема и да настояват за предприемането на спешни мерки за оборудване на спирката при блок. 345 в ж.к. „Кайлъка” и останалите спирки по маршрута тролей 33 в ж.к. „Кайлъка”.

Снимка и информация: ПП ГЕРБ – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: