Плевенската вокална група „Пей, сърце“ участва във фестивал на старата градска песен

15.10.2017 13:17

Вокална група „ Пей, сърце“ при Териториална съюзна организация на слепите Плевен взе участие във Фестивала на старата градска песен „Мара Врачанка“ гр. Враца, проведен вчера.

Десетимата участници с ръководител Богомил Мицев представиха песните според регламента „Маслинен цвят“, “ Орис“ по текст на Елисавета Багряна, а солистът на групата Румен Петков се изяви с песента „Унгарски чардаш“ по музика и текст на Йосиф Цанков. Това бе 18-тият пореден фестивал на старата градска песен.

В него взеха участие над 50 групи от цялата страна, с над 300 участници, като представители на пенсионерски групи и читалища. Участваха групи от Балчик, Берковица, Варна, Горна Оряховица, Мездра  и др. Председател на журито отново бе водещата на музикалното предаване за стари градски песни на телевизия СКАТ – Бони Милчева. Плевенската вокална група „Пей, сърце” сподели, че са останали много радостни и с много приятни емоции от събитието. Радостната вест е, че все повече групи от млади хора вземат участие във  фестивала „ Мара Врачанка”.

Всички участници бяха приветствани изключително топло от Калин Каменов, Кмет на община Враца, както и от самите организатори. Нашите участници са успели да впечатлят публиката и останалите участници със своите изпълнения и запомнящи се облекла. Всички бяха наградени с грамоти.

Изявата на плевенските самодейци в това традиционно надпяване стана възможно с подкрепата на Диана Данова и Дарин Ангелов-общински съветници на ПП ГЕРБ в ОС- Плевен. Двамата нееднократно са подпомагали организацията на незрящите в Плевен. И този път, отново се отзоваха, и с лични средства осигуриха  пътуването.

Информация: Румен Петков, Съюз на слепите-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: