Геро в „Между два стола” на плевенска сцена

13.10.2017 16:23

Герасим Георгиев-Геро, телевизионната звезда от „Господари на ефира” и „Пълна лудница” ще гледат плевенчани в „Между два стола” на британския драматург Рей Куни. Актьорът играе със Сливенския драматичен театър „ Стефан Киров”.

Представлението в Плевен ще е на 10 ноември на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” от 19 часа.

„Между два стола“ е най-блестящата и най-играната комедия през втората половина на 20 век, а пиесите на Рей Куни са любими заглавия в афиша на българските театри от близкото минало. В пиесата, на Геро партнират колегите му Николина Янчева, Вяра Начева, Ивайло Гандев, Августин Демерджиев, Димитър Марков.
Режисьорът на спектакъла Васил Василев, който е и директор на плевенския театър, смята, че заглавието „Между два стола“ много добре кореспондира с положението на българите в момента. Тя е типична пиеса на ситуациите. Така че, дали таксиметровият шофьор Джон /в ролята – Герасим Георгиев -Геро/ се намира в Лондон, София, Варна, Габрово или Сливен, той се опитва да се справи с трудното положение „между два стола“ и да направи правилния избор.

Джон е женен едновременно за две жени, които живеят в два различни квартала, в два различни апартамента. Всичко върви наред, когато една вечер той закъснява да се прибере. Естествено – и двете му съпруги звънят на полицията. Естествено и от двата полицейски участъка се отзовават. Естествено Джон трябва да отговори и на двете повиквания. Оттук нататък възникват куп комични и абсурдни ситуации, от които Джон се опитва да се измъкне.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: