Георг Спартански на финала в конкурса „Кмет на годината”

13.10.2017 13:29

Георг Спартански е сред номинираните за участие във финала на конкурса „Кмет на годината”, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Оспорваната онлайн надпревара на платформата kmetnagodinata.bg стартира още с началото на допитването – на 1 октомври. В първия етап хората гласуват за всички 265 кметовете в 10 категории до 12 октомври 2017 г. включително. Вторият етап на гласуването започна днес.

В 9 от категориите остават по 15 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 5 малки, 5 средни и 5 големи общини. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

В 10-ата категорията – „Кмет на гражданите“ може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 25 октомври 2017 г.

В категорията „Кмет на годината“ битката тръгна много оспорвано, коментират от Kmeta.bg. От кметовете на малките общини в надпреварата продължават управниците на Девня, Челопеч, Костинброд, Горна Малина и Тутракан, от средните – Стамболийски, Троян, Разград, Ботевград и Велинград. В онлайн допитването в раздела за големи общини във втория етап на конкурса преминават кметовете на Враца, Плевен, Велико Търново, Казанлък и Пловдив.

Освен в категорията за „Кмет на годината” Георг Спартански е получил гласове и в категория „Подкрепа за БГ производителите – фермерски пазари в града“. Други управници на големи общини с номинации в тази категория са на Кърджали, Велико Търново, София и Казанлък.

В следващите 13 дни България ще избере победителите в 10-те категории. Кметовете, събрали най-голяма подкрепа в конкурса, ще бъдат отличени на официалната церемония „Кмет на годината 2017“ на 27 октомври, петък, от 13:00 часа в София Тех Парк. Тя ще бъде излъчена вечерта в ефира на БНТ1.

Ако желаете да гласувате в конкурса, можете да го направите и ТУК.

Снимка: архив, Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: