Млада дама бе кмет на Кнежа за един ден

12.10.2017 17:45

По повод Деня на Българската община, днес за втора поредна година Община Кнежа проведе инициативата „Мениджър за един ден“. Ученици от ОУ „Васил Левски”, гр. Кнежа, ПГЗ „Стефан Цанов” и ПГМЕТ „ Христо Смирненски” прекараха един реален работен ден в сградата на Общината.
Целта бе да се даде начало на кариерната реализация на учениците, като по време на инициативата младите мениджъри заеха работните места на Директорите, Заместник-кметовете и влязоха в ролята на Кмет за един ден. Те имаха възможността да се запознаят с реалната работа на Общинска администрация и съответната длъжност в рамките на един работен ден.


Мястото на Кмет на Община Кнежа зае Рая Кръстева, а Заместник-кметове бяха Тони Наков и Александра Желязкова. Със задачите на Секретаря на Общината се зае Преслава Кузманчовска. Директор на Дирекция „Обща администрация” беше Радослав Йорданов, а Владислав Цонковски – Директор на „Специализирана администрация” .
Учениците се запознаха с историята, структурата, различните отдели, отговорностите, практиките и стандартите на работа в Общината.
Смятам, че „Мениджър за един ден” е изключително полезно начинание, тъй като дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа. Надявам се да сме били полезни за тях и в бъдеще да могат да използват наученото в практиката си, сподели кметът Илийчо Лачовски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: