Възпитаник на МУ – Плевен с награда от международен конкурс за поп музика

11.10.2017 8:03

През изминалия уикенд в Русе се проведе международният конкурс за поп музика ,,Северно сияние”. Конкурсът е само за индивидуални изпълнители, разделени в 5 възрастови групи. Според регламента, на конкурса участниците се представят с две песни, едната от които на български, а другата по избор.
Трета награда на конкурса отиди при младия поп изпълнител Светлозар Христов. Той се състезава в най-голямата възрастова група от 18 до 25 г. и е оценяван от международно жури в състав: председател Тони Димитрова и членове: Светослав Лобушки – България, Хайгашот Агасян – България, Виорела Филип – Румъния и Вили Икономов – директор на конкурса. В момента Светлозар Христов учи в МУ – Плевен и въпреки заетото време с университета той продължава да завладява сцените по международните конкурси. Заключителната гала вечер на „Северно сияние“ започна в 17 ч. в Доходното здание с рецитал на Тони Димитрова, която беше и председател на международното жури в конкурсните дни на 6 и 7 октомври. След нея последва гала-концерт на лауреатите на „Северно сияние“ 2017 г. Празничната вечер завърши с официална церемония по връчване на наградените участници.
Конкурсът „Северно сияние” се провежда под патронажа на кмета на Община Русе. Неговото 21-во издание е част от програмата на Есенните дни на културата и изкуствата, които се организират от Община Русе.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: