Ветераните на „Спартак“ спечелиха Купа „Плевенска епопея“

11.10.2017 15:26

Футболните ветерани на „Спартак” – Плевен, спечелиха международния турнир за купа „Плевенска епопея”, който е част от програмата, посветена на 140 години от Освобождението на града ни. Надпреварата бе организирана от фондация „Футболна закрила” и се проведе под егидата на Община Плевен. В турнира участваха отборите на „Спартак” – Плевен, „Раднички” – Пирот (Сърбия), и „Корабия” (Румъния).

Турнира откри кметът на Община Плевен г-н Георг Спартански. В спорта няма малки и големи, млади или стари състезатели и отбори, има можещи. Нека в достойна надпревара победят най-добрите, пожела кметът, давайки старт на срещите.

Плевенчани спечелиха приза след две победи над своите съперници. „Спартак” надви трудно с 1:0 „Раднички”. Много по-изразителни бяха момчетата на треньора Цветан Каменов срещу румънците от „Корабия” с краен резултат 4:0. На второ място останаха футболистите на „Корабия”, които надиграха с 3:0 „Раднички”.

За най- добър футболист на турнира беше определен В. Петкович от „Раднички”, а Светлин Линев от „Спартак” – за най- добър вратар. Наградата за феърплей беше връчена на В. Илиеску от „Корабия”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: