Жандармеристи от Плевен влизат в Луковит след убийството на 29-годишен мъж

11.10.2017 9:03

Кметът на община Луковит Иван Грънчаров се срещна с представители на ромската общност от луковитския квартал „Изток“. Срещата се състоя в 13:00 часа на 10 октомври 2017 г. в сградата на Общината. Тя бе инициирана от самия градоначалник във връзка с трагичния инцидент, при който 29-годишен мъж почина вследствие на нанесен побой, съобщават от пресцентъра на Общината.

На срещата присъстваха роднини на загиналия и представители на други ромски фамилии. В нея участваха също началникът на местното Районно управление „Полиция“ гл. инспектор Иво Рабаджиев и служители на управлението, сред които бе и един от младши инспекторите, отговарящи за квартала.

Роднините на загиналия отправиха искане към кмета семействата на нападателите да бъдат изселени от града. Г-н Грънчаров обясни, че няма законови основания за предприемане на подобни действия.

Кметът и полицейският началник уточниха, че е осигурено засилено полицейско присъствие в квартал „Изток“ с цел предотвратяване на повторни инциденти. Осигурено е и съдействието на Дирекция „Жандармерия“ на МВР.

Представителите на ромската общност от своя страна също се ангажираха да сътрудничат на органите на реда. Обсъдени бяха възможностите за преодоляване на негативната тенденция живущите в квартала да не подават сигнали при нарушаване на обществения ред и да отказват съдействие на служителите на МВР.

В следобедните часове кметът проведе работна среща, на която присъстваха председателят на общинския съвет д-р Данаил Динков, директорът на Областна дирекция на МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов, началникът на Зонално жандармерийско управление-Плевен гл. инспектор Валентин Найденов, началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР-Ловеч гл. инспектор Тони Петков, началникът на РУП-Луковит гл. инспектор Иво Рабаджиев и представители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Ловеч.

На срещата бе взето решение за сформиране на съвместни екипи от гореспоменатите служби на МВР, които за неопределен период от време да следят за опазване на обществения ред на територията на цялата община.

Снимка: Община Луковит

#тагове:

НАЙ-НОВИ: