Ученичка от ПГРТО – Плевен с първа награда от национален конкурс

10.10.2017 8:38

Единадесетокласничката от ПГРТО – Плевен Ирен Петрова спечели първо място в Националния конкурс за ученици „ЗА ПО-ДОБЪР КЛИМАТ В УЧИЛИЩЕ“ 2017. Конкурсът бе организиран от Фондация Мадара-България с цел да насочи интереса на учениците върху две теми:

1. Подобряване на взаимоотношенията между връстниците за справяне с проблемите на враждебност и насилие в класа и в училището.
2. Очакванията на учениците към училището като институция, която възпитава умения за 21-ви век.

Участниците бяха разделени в три възрастови категории: от 9 до 12 г., от 13 до 15 г. и от 16-18 г. и можеха да избират между следните варианти за участие: идея, разказ, фотоконкурс.
Ирен Петрова бе отличена с първа награда за разказ сред 16-18-годишните творци.

Официалната церемония по награждаването се състоя в Националния Дворец на Културата в клуб „Перото“ по време на официалното представяне на книгата на издателство „Алфа-Омега“ „София-Токио: Светът през погледа на децата“. „Обстановката като цяло беше много приятна, домакините бяха много мили и гостоприемни. Когато казаха името ми на първо място, се почувствах много щастлива, осъзнах, че аз съм спечелила тази награда и бях много горда. Получих специални поздравления и пожелания за още подобни изяви от д-р Стефания Димитрова – Председател на Фондация Мадара-България и автор на една от книгите, които получих. Радостта е неописуема, мотивирана съм за още конкурси.“ – споделя Ирен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: