Български трибагреници ще се веят до ремонтираните монументи в памет на Плевенската епопея

10.10.2017 16:39

Строително-ремонтните дейности за реконструкция на паметниците при входните артерии на Плевен от София, Русе и Ловеч напредва. Ремонтът на монумента „Победа” на пътя Плевен – София вече приключи, в момента дейности се извършват на монумента „Скобелев отряд” на пътя Плевен – Ловеч, предстои реконструкция и на „Донски казаци” на пътя Плевен – Русе. Аварийно-възстановителните работи включват подмяна на плочи, почистване и облицовка.


Дейностите се извършват със средства от общинския бюджет, след като и до настоящия момент държавата не откликна на молбата за финансова помощ. Кметът на Община Плевен Георг Спартански по-рано припомни, че беше потърсено съдействие за рехабилитация на паметниците още по времето на Служебния кабинет на Огнян Герджиков, а впоследствие и от кабинета на Бойко Борисов.
По идея на кмета Спартански 12-метрови пилони с националния трибагреник ще посрещат влизащите в Плевен по трите главни входни артерии в града – откъм София, Русе и Ловеч. Експертният съвет по устройство на територията при Община Плевен одобри схемите за разполагането им. Пилоните ще бъдат монтирани близо до трите монумента, посветени на Плевенската епопея.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: