Утвърдиха маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с нов час на тръгване

09.10.2017 15:16

Със свое решение от днес Областната комисия по транспорт предлага на областния управител на област Плевен Мирослав Петров да утвърди маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с нов час на тръгване. Решението бе взето на редовно заседание на Областната комисия по транспорт, председателствана от заместник – областния управител на Плевен д-р Красимир Трифонов. За това информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

„Поводът да се съберем е постъпило писмо от г-н Данаил Вълов – кмет на община Червен бряг, с което  е отправил искане с за утвърждаване на проект  на маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с  час на тръгване 07:45 от АГ Червен бряг и пристигане в Кнежа в 08:40 и връщане обратно. Час на тръгване 08:45 от Кнежа и час на пристигане 09:50 в АГ Червен бряг. Няма причина да му бъде отказано.”, отбеляза заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов, представяйки пред комисията предложението.

В подкрепа на това се изказа Палушка Георгиева – представител на „Браншово сдружение на автобусните превозвачи“ – Плевен. Тя отбеляза, че няма засичане с други маршрутни разписания в Плевенска област и са спазени изискванията на Наредбата №2 за  съгласувано  маршрутното разписание с община Кнежа. Представен е и протокол за пътникопотока.

Представителят на Община Червен бряг инж. Илиян Банчев подчерта, че линията е съществувала и преди това. Промяната касае само часа и се налага да бъде въведена поради заради работещите граждани.

С пълно мнозинство от присъстващите предложението бе прието като са спазени всички изисквания на чл.10 от Наредба №2 за утвърждаване на транспортни схеми.

Снимка: Областна администрация – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: